Water Sport Centre
2012 - Kalamata | Greece
Appointment: 2012
Completion: 2012
Area: 870 m2
Location: Kalamata | Greece
Status: Completed
Architect: PEOPLE

Outside the densely built centre of the city, this area of Kalamata is characterised by its many box-shaped buildings, most of which are used as warehouses. For the Kalamata Water Sport Center’s design we introduced the use of a new technology of ‘box building’ where the usual interior characteristics are far from limiting. Via the interplay between empty and solid forms, light and shadows, and successive layers of transparency, the severe geometry of the structure’s outline is transformed into a more ambiguous and playful environment.

 

We introduced the use of a new technology of ‘box building’ where the usual interior characteristics are far from limiting.

Our goal here was to create a visual and physical experience which has a clear relationship to the water which defines the building’s function. The visitor’s route towards the interior pool includes a succession of open and enclosed spaces, defined by both light and shadow. As the visitor moves from the hermetically closed space of the changing rooms to the openness of the pools, the journey begins to resemble an immersive ritual.

Other Projects

We don't start with finding an answer. We start by asking the right questions. Let us know if you have a question or a project that requires a solution.

Contact us

© Copyright 2019 PEOPLE, All rights reserved

Cookies Policy|Terms and Services

facebooktwitterlinkedininstagram