Kisiri Cubes
2018 - Santorini | Greece
Appointment: 2016
Completion: 2018
Area: 4.218 m2
Location: Santorini | Greece
Status: Completed
Architect: PEOPLE
MEP Engineer: PEOPLE
Structural Engineer: Christos Kamarinopoulos

By following the elevation curves of the natural land, this low-rise building complex sits in harmony with the surrounding environment and morphology of its soil. At the same time, its multiple Cubes pay tribute to Santorini’s traditional settlements where castles and other buildings were erected in accordance with the land’s altitudinal curves with parallel streets organised behind.

 

This low-rise building complex sits in harmony with the surrounding environment and morphology of its soil.

 

The central feature is the rectilinear esplanade that is not only aesthetically pleasing but ensures the logistical smooth running of the complex by providing easy access for residents and services.

 

The light gradations of textures and colours are designed in unison with the region’s dreamlike landscape.

 

The white and off-white shade of the Cubes themselves complement the clouds and the sky which lay behind and above. The light gradations of textures and colours are designed in unison with the region’s dreamlike landscape.

Other Projects

We don't start with finding an answer. We start by asking the right questions. Let us know if you have a question or a project that requires a solution.

Contact us

© Copyright 2019 PEOPLE, All rights reserved

Cookies Policy|Terms and Services

facebooktwitterlinkedininstagram