iHouse
2017 - Palaio Psyhico | Greece
Appointment: 2016
Completion: 2017
Area: 260 m2
Location: Palaio Psyhico | Greece
Status: Study Completed
Architect: PEOPLE
MEP Engineer: PEOPLE
Structural Engineer: PEOPLE

A family house located in Palaio Psyhico, the iHouse took its name from the shape of the main elevation which resembles the letter “I”. The design was inspired by the location’s surrounding urban environment, the natural topography of the area and the narrow nature of the development’s plot. A defining feature of this residence is its impressive and detailed facade. The intensity of the facade is made all the more striking when contrasted with the simple white lines and humbler surfaces of the remaining exterior.

 

The design was inspired by the location’s surrounding urban environment, the natural topography of the area and the narrow nature of the development’s plot

iHouse

Inside is the living space with semi-open kitchen and four master bedrooms. The interior was organised along the design principle of capturing continuous and seamless movement between enclosed, semi-enclosed and open spaces. In the busy urban environment, the iHouse stands gracefully as a calm and beautiful living space, whether experienced from the inside or out.

Other Projects

We don't start with finding an answer. We start by asking the right questions. Let us know if you have a question or a project that requires a solution.

Contact us

© Copyright 2019 PEOPLE, All rights reserved

Cookies Policy|Terms and Services

facebooktwitterlinkedininstagram