Deflection Zone
2015 - Wien | Austria
Appointment: 2015
Completion: 2015
Area: 2.213 m2
Location: Wien | Austria
Status: Competition

The main aim of this project was not only to establish a connection for pedestrians to cross between the north and south sides of the rail tracks but also to rejuvenate the public space that lies between. Through removal of land mass and innovative use of ground manipulation, a protective cove was created in the north-east part of the site, effectively creating a public park; an important space that helps forge community and encourages health and fitness.

 

 

Through removal of land mass and innovative use of ground manipulation, a protective cove was created in the north-east part of the site, one that now assumes the role of a public park; an important space that helps forge community and encourages health and fitness.

 

 

The surrounding buildings follow the naturally uneven topography of the location and these contrast aesthetically with the railway line itself.

 

The surrounding buildings follow the naturally uneven topography of the location and these contrast aesthetically with the railway line itself. Τhe discontinuity in topography that occurs from the introduction of a void in the landscape, coupled with the horizontality of the rail tracks and a high degree of accessibility, produces an unprecedented spatial configuration and a brand new landmark for the neighbourhood.

Other Projects

We don't start with finding an answer. We start by asking the right questions. Let us know if you have a question or a project that requires a solution.

Contact us

© Copyright 2019 PEOPLE, All rights reserved

Cookies Policy|Terms and Services

facebooktwitterlinkedininstagram