IVF Serum | Clinic
2019 - Μεταμόρφωση | Αττική
Έναρξη: 2018
Ολοκλήρωση: 2019
Περιοχή: Μεταμόρφωση | Αττική
Στάδιο: Υπό Κατασκευή
Έκταση: 2.500 m2
Αρχιτεκτονική Μελέτη: PEOPLE
Η/Μ Μελέτη: PEOPLE
Εσωτερική διακόσμηση: PEOPLE

Η νέα κλινική είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ανασχεδιασμού και ανακαίνισης κτιρίων. Ο κύριος στόχος της ομάδας της PEOPLE ήταν να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα νέο ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή με βάση βιώσιμες αρχές.

Το παλιό τετραόροφο κτίριο γραφείων αποφασίστηκε να αλλάξει ριζικά. Παρέμειναν όμως το σκυρόδεμα, οι σκάλες και το κελί του ανελκυστήρα. Οι σκάλες χωρίζουν κάθε επίπεδο του κτιρίου σε δύο διακριτούς χώρους, γεγονός που έκανε τον επανασχεδιασμό πολύ πιο δύσκολο. Τέλος, τόσο για τεχνικούς σκοπούς όσο και για λόγους μείωσης του κόστους αποφασίστηκε η διατήρηση όλων των εξωτερικών χαλύβδινων πλαισίων.

 

Το ισόγειο μετατράπηκε στον κεντρικό χώρο της κλινικής με δύο ξεχωριστές λειτουργίες ... η πρώτη φιλοξενεί το lobby της κεντρικής κλινικής, το καφέ και ένα μικρό εστιατόριο με όμορφες υπαίθριες εγκαταστάσεις.

  

Το δεύτερο μέρος είναι η καρδιά της κλινικής με τα κύρια χειρουργία, τα γραφεία των ιατρών και τα κύρια εργαστήρια. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εργονομικό σχεδιασμό των χώρων και φυσικά στην κυκλοφορία ανάμεσα στις ξεχωριστές αίθουσες και λειτουργείες.

Στο υπόγειο υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις όπως εργαστήρια, αίθουσες προετοιμασίας, ένα μικρό γυμναστήριο και αίθουσες ευεξίας. Όλος ο εξοπλισμός MEP καθώς και ορισμένες θέσεις στάθμευσης.

Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τα ιατρεία και τα εξεταστήρια. Γραφεία βρίσκονται γύρω από ένα εντυπωσιακό στοιχείο με αίθουσες συμβουλευτικής και τον χώρο αναμονής. Οι υπηρεσίες μάρκετινγκ και το λογιστήριο βρίσκονται στο δεύτερο μέρος αυτού του επιπέδου.

Γραφεία διοίκησης, αίθουσες συνεδριάσεων και ορισμένες υπηρεσίες υποστήριξης βρισκόταν στον τελευταίο όροφο.

Η μεταμόρφωση της εξωτερικής όψης του κτιρίου ήταν πραγματικά μια πρόκληση... μια κινούμενη πρόσοψη που κατασκευάστηκε από μεγάλες ξύλινες δοκούς σε δύο ξεχωριστές λωρίδες με διαφορετικό αποτύπωμα όπου περιέχετε και το παλιό κελί δημιουργόντας μια εξαιρετική θέα. Μια βοτσαλολίμνη με παρόμοιες γραμμές με την πρόσοψη και το όμορφο τοπίο με μονοπάτια, εξωτερικές εγκαταστάσεις και ενδιαφέρουσα φύτευση ενσωματόνονται στη μεταμόρφωση του κτιρίου.

Άλλα Έργα

Δεν αρχίζουμε έχοντας έτοιμες απαντήσεις. Αρχίζουμε θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας ή αν χρειάζεστε λύσεις για το έργο σας.

Επικοινωνία

© Copyright 2020 PEOPLE, All rights reserved

Πολιτική για τα Cookies|Όροι και Υπηρεσίες

facebooktwitterlinkedininstagram