The Editor
2019 - Αθήνα | Ελλάδα
Έναρξη: 2019
Ολοκλήρωση: 2019
Περιοχή: Αθήνα | Ελλάδα
Στάδιο: Ολοκληρώθηκε
Έκταση: 2.600 m
Αρχιτεκτονική Μελέτη: PEOPLE
Η/Μ Μελέτη: PEOPLE

Το Editor Hotel βρίσκεται στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας και στεγάζεται σε ένα κτίριο που χτίστηκε σε διαφορετικές φάσεις κατά τα έτη 1934 και 1938. Στο παρελθόν φιλοξένησε εργαστήρια χειροτεχνίας και συγκεκριμένα ένα τυπογραφείο, καταστήματα και αποθήκες.

Τα υλικά που προστίθενται στο υπάρχον κτήριο σε συνδυασμό με τις ρυθμικές επιφάνειες δημιουργεί ένα αφηρημένο σύστημα αναφορών στην ιστορία του κτιρίου και στην ευρύτερη περιοχή. Η χρήση μαύρου χάλυβα παραπέμπει στο πρώην τυπογραφείο και γενικότερα στις μικρές βιοτεχνίες που χαρακτηρίζουν το ιστορικό κέντρο. Η αποσπασματική χρήση οργανικών υλικών, όπως το μάρμαρο και το μωσαϊκό, είναι μια αναφορά στους εσωτερικούς χώρους της παλιάς Αθήνας. Οι ξύλινες επιφάνειες συνθέτουν ρυθμικά ανάγλυφα που προέρχονται από τα κενά ανάμεσα στις λέξεις στα τυπωμένα κείμενα.

Οι προσόψεις είναι σχεδιασμένες με την προσθήκη μαύρου χάλυβα σε ουδέτερο υπόλευκο φόντο. Στο κεντρικό αίθριο, τα ανοίγματα των δωματίων ενσωματώνονται σε κάθετες μεταλλικές επιφάνειες που οδηγούν το βλέμμα του επισκέπτη προς τα πάνω μέσα από τη γυάλινη οροφή. Δίπλα στο δρόμο, ανοίγματα με πλαίσια από μαύρο χάλυβα δημιουργούν αρχιτεκτονικές εξωθήσεις. Τα πλαίσια ενσωματώνονται σε επιλεγμένα ανοίγματα δημιουργώντας μια αίσθηση τυχαιότητας σε μια «αυστηρή» πρόσοψη.

Από το χώρο υποδοχής, μια στοά οδηγεί στο αίθριο που αποτελεί την καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η διαδρομή επισημαίνεται από ένα ξύλινο αναγλύφο κατά μήκος της: οι εσοχές και οι προεξοχές εναλλάσσονται δημιουργώντας ένα ρυθμικό μοτίβο που προκύπτει από «καμουφλαρισμένες προτάσεις». Στο αίθριο ο χώρος περικλείεται από κατατμημένες επιφάνειες, εισάγοντας τον επισκέπτη σε ρυθμική ατμόσφαιρα.

Τα δωμάτια είναι οργανωμένα γύρω από το αίθριο. Μαύρος χάλυβας και ξύλινες επιφάνειες δημιουργούν ιδιαίτερες συνθέσεις.Το μάρμαρο και το μωσαϊκό εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία δημιουργώντας το στοιχείο της έκπληξης ανάμεσα στις βιομηχανικές υφές.
Στο δώμα, το εστιατόριο έχει θέα στην Ακρόπολη. Ένα μοναδικό σημείο συνάντησης, μεταξύ ενοίκων και επισκεπτών του ξενοδοχείου, δημιουργείται ψηλά αποκαλύπτοντας μια πανοραμική θέα της πόλης.

Άλλα Έργα

Δεν αρχίζουμε έχοντας έτοιμες απαντήσεις. Αρχίζουμε θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας ή αν χρειάζεστε λύσεις για το έργο σας.

Επικοινωνία

© Copyright 2019 PEOPLE, All rights reserved

Πολιτική για τα Cookies|Όροι και Υπηρεσίες

facebooktwitterlinkedininstagram